Uw bestelling thuisbezorgd in heel Nederland!

Plaats bij ons een bestelling en wij leveren deze voor € 7,50 verzendkosten bij u thuis af.

Meer informatie >>

Laatste nieuws

Meester worstmaker

Slager Lieuwe Nicolai uit Oosterwolde is geslaagd voor de opleiding 'Meester Worstmaker'. Dit nieuws werd 16 januari 2012 door Rob Geus, bekend van het tv-programma ' De Smaakpolitie ', tijdens de jaar vergadering van het Worstmakersgilde bekendgemaakt.

Lees meer...

Livar, het limburgs kloostervarken

Varkensvlees met smaak. Dat vlees komt van de livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt.

Lees meer...

Black Angus uit de vrije natuur.

Het Black Angus rund is een primitief runderras. ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagen, waarop ze 's winters interen.

Lees meer...

Nieuwsbrief

De gilde hoen

Het Gildehoenconcept is gericht op het dierenwelzijn voor de kippen. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippen ras. Een betaalbaar concept voor de bewuste klant, met extra aandacht voor dier en mens.

Dierenwelzijn

De kippen groeien bij een normaal dag-nachtritme. De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit graan bestaat. Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro op de grond zorgen voor extra afleideng in de stal. De kippen hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

Laag antibiotica gebruik

De kippen zijn afkomstig van het Hubbard-ras de zelfde als bij biologische en scharrel kippen en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke en gezonde kippen op. Het streven is om de kippen zonder medicijnbehandeling(en) bij de slachterij te krijgen. De eerste groepen waren helemaal antibioticavrij. De resultaten zijn dus veel belovend, Bewust beter voor dier en mens.

 

Biologische Polderhoen

Volgens onze boer Sjoerd Kok smaakt de polderhoen beter omdat het een langzaam groeiend ras is .Hoe ouder de kip , hoe steviger het vlees vind hij. Deze kip is een ouderwets Frans ras en is van oorsprong niet gefokt om snel te groeien.

Op zijn boerderij staan 20 kippenhokken met aangrenzend een weide.De kippen moete vrije uitloop hebben en ramen in de schuren voor daglicht. Ze krijgen puur graanvoer te eten waardoor het vlees iets roder van kleur wordt. 'sOchtends gaan ze naar buiten om te scharrelen en als het weer slechter wordt blijven ze graag binnen.

Kijk voor meer informatie op www.polderhoen.nl

 

 Uw Ambachtelijke Slager Lieuwe Nicolaï - Nanningaweg 6 - 8431 AA Oosterwolde - Telefoon: (0516) 512 175 - info@uwambachtelijkeslager.nl