Uw bestelling thuisbezorgd in heel Nederland!

Plaats bij ons een bestelling en wij leveren deze voor € 7,50 verzendkosten bij u thuis af.

Meer informatie >>

Laatste nieuws

Meester worstmaker

Slager Lieuwe Nicolai uit Oosterwolde is geslaagd voor de opleiding 'Meester Worstmaker'. Dit nieuws werd 16 januari 2012 door Rob Geus, bekend van het tv-programma ' De Smaakpolitie ', tijdens de jaar vergadering van het Worstmakersgilde bekendgemaakt.

Lees meer...

Livar, het limburgs kloostervarken

Varkensvlees met smaak. Dat vlees komt van de livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt.

Lees meer...

Black Angus uit de vrije natuur.

Het Black Angus rund is een primitief runderras. ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagen, waarop ze 's winters interen.

Lees meer...

Nieuwsbrief

Lamsvlees.

Ons lamsvlees komt uit net noorden van Groningen, waar na genoeg ze het hele jaar verblijven op de dijken. Ze zijn van de ras de Texelaar, dit ras is wereld wijd bekend om zijn goede bevleesdheid. We laten de lammeren slachten bij slachthuis Kroon in Groningen stad hier door blijven de reis afstanden beperkt voor de lammeren.

Lamsbout

Braad de bout bij voorkeur met been, dan heeft het vlees meer smaak. Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip het (vetarme) vlees dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkom je uitdroging van het vlees. Smaakidee: salie, knoflook.   Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram
Vet: 10.8 gram
IJzer: 1.4 milligram

braden ± 55-60 min. (met been)

 

 

Recept

Lamsboutlap

Omdat er in een lamsboutlap nog een been aanwezig is, heeft dit stukje vlees een langere bereidingstijd nodig. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Smaakidee: balsamico, oregano.

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram
Vet: 10.8 gram
IJzer: 1.4 milligram

bakken ± 15 min.

 

 

Recept

Lamshaas

Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog.
Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie.

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 158 kcal.
Eiwit: 20.7 gram
Vet: 8.3 gram
IJzer: 1.8 milligram

bakken ± 3-4 min.

 

 

Recept

Lamskotelet

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden.
Smaakidee: knoflook, peper.
Wist je dat... lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat? Lamsvlees goed warm gegeten moet worden?

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal.
Eiwit: 18.6 gram
Vet: 20.2 gram
IJzer: 1.4 milligram

bakken ± 5 min.

 

 

Recept

Lamsrollade

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd.
Smaakidee: Provençaalse kruiden.
Wist je dat... lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees?

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram
Vet: 11.9 gram
IJzer: 1.4 milligram

stoven ± 90 min.

 

 

Lamsschouderlap

Schouderlappen zijn ook verkrijgbaar met been. De bereidingstijd daarvan is langer dan van schouderlappen zonder been. Van schouderlappen met been is het vlees echter sappiger en smakelijker.
Smaakidee: laurier, mint.

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram
Vet: 11.9 gram
IJzer: 1.4 milligram

stoven ± 85-90 min.

 

 

Recept

Lamszadel

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: mint.
Wist je dat... lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden?

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal.
Eiwit: 18.6 gram
Vet: 20.2 gram
IJzer: 1.4 milligram

braden ± 25-30 min.

 

 
 
 
Bron: www.vlees.nl
de vleeswaaier

 

 

 Uw Ambachtelijke Slager Lieuwe Nicolaï - Nanningaweg 6 - 8431 AA Oosterwolde - Telefoon: (0516) 512 175 - info@uwambachtelijkeslager.nl