Uw bestelling thuisbezorgd in heel Nederland!

Plaats bij ons een bestelling en wij leveren deze voor € 7,50 verzendkosten bij u thuis af.

Meer informatie >>

Laatste nieuws

Meester worstmaker

Slager Lieuwe Nicolai uit Oosterwolde is geslaagd voor de opleiding 'Meester Worstmaker'. Dit nieuws werd 16 januari 2012 door Rob Geus, bekend van het tv-programma ' De Smaakpolitie ', tijdens de jaar vergadering van het Worstmakersgilde bekendgemaakt.

Lees meer...

Livar, het limburgs kloostervarken

Varkensvlees met smaak. Dat vlees komt van de livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt.

Lees meer...

Black Angus uit de vrije natuur.

Het Black Angus rund is een primitief runderras. ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagen, waarop ze 's winters interen.

Lees meer...

Nieuwsbrief

black angus

Black Angus uit de hollandse vrije natuur

Het Black Angus rund is een primitief runderras. Ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagn, waarop ze s'winters interen. Daardoor is het vlees van deze dieren licht gemarmerd met fijne vetadertjes. Dat verdwijnt tijdens de bereiding. het is echter essentieel voor de goede smaak van het vlees. Omdat de dieren het hele jaar in natuurgebieden grazen hebben ze een hoog gehalte aan gezonde Omega-3 vetzuren.

Black Angus runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en vermogen te kunnen opgroeien op schrale natuur gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijd het best in natuurgebieden waar grote variaties aan kruiden- en grassoorten te vinden zijn.

Black Angus koeien staan ook bekend om het gemakkelijk afkalveren. Alle kalfjes worden in de vrije natuur geboren en mogen natuurlijk zo lang bij de moeder lopen als ze willen. Onze boer Henry Hoiting uit Appelscha houdt zijn runderen op biologische wijze, antibiotica en andere geneesmiddelen zijn niet toegestaan.

Van oorsprong is de Black Angus gefokt als vleesras. Maar doordat deze ook gebruikt worden om onze natuurgebieden te onderhouden. Kun je ook zeggen dat het een dubbeldoelrund is, natuur en vlees.

facebook.com/blackangus-oosterwolde

Dit unieke smaakvolle vlees is tot stand gekomen met stichting Natuurlijk Beheer.

 

Baklap

Bijzonderheden: baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden. Smaakidee: laurier, kruidnagel. Wist je dat... baklapjes ook wel bieflapjes genoemd worden?

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 108 kcal.
Eiwit: 22.6 gram
Vet: 1.9 gram
IJzer: 1.6 milligram

bakken ± 5-10 min.

 

 

Recept

Biefstuk

Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houd het vlees in beweging. Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende. Smaakidee: peper, oregano, knoflook. Wist je dat... biefstuk veel ijzer bevat?

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 109 kcal.
Eiwit: 23.8 gram
Vet: 1.5 gram
IJzer: 2 milligram

bakken ± 3-5 min.

 

 

Recept

Doorregen runderlap

Braad een doorregen lap rustig aan, voeg vervolgens warm vocht toe en laat het vlees met gesloten deksel garen. Smaakidee: koken met bouquet-garni. Wist je dat... wanneer je weinig tijd hebt, je heel goede resultaten kunt behalen met een hogedrukpan?

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 188 kcal.
Eiwit: 19.9 gram
Vet: 12.1 gram
IJzer: 2.5 milligram

koken ± 120-150 min.

 

 

Recept

Entrecote

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote met haas en been noemen we een T-bone. Verwijder het vetrandje eventueel pas ná het bakken. Smaakidee: peper, knoflook.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 146 kcal.
Eiwit: 22.2 gram
Vet: 6.4 gram
IJzer: 2.5 milligram

bakken ± 6-8 min.

 

 

Recept

Hacheevlees

Hacheevlees is ook zeer geschikt voor goulash, ragout, oven- en stoofschotels. Suddergerechten, zoals hachee, winnen aan smaak als ze een dag na bereiding pas worden gegeten. Smaakidee: laurier, peper, kruidnagel, azijn.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 115 kcal.
Eiwit: 22.1 gram
Vet: 2.9 gram
IJzer: 2.2 milligram

smoren ± 120 min.

 

 

Recept

Klapstuk

Klapstuk wordt meestal gegeten met hutspot. Het vlees wordt gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes. Smaakidee: tijm, rozemarijn, foelie, laurier.   Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 166 kcal.
Eiwit: 20.4 gram
Vet: 9.4 gram
IJzer: 2.5 milligram

koken ± 120 min.

 

 

Recept

Kogelbiefstuk

Schroei het vlees snel dicht en houd het vlees in beweging tijdens het bakken. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk. Smaakidee: peper, oregano, knoflook.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 109 kcal.
Eiwit: 23.8 gram
Vet: 1.5 gram
IJzer: 2 milligram

bakken ± 3-5 min.

 

 

Recept

Lendenrollade

Laat lendenrollade even rusten na bereiding. De rollade is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is. Prik met een breinaald of satépen in de rollade om te kijken of hij gaar is. Als het vocht helder van kleur is, is het vlees gaar.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 126 kcal.
Eiwit: 22.5 gram
Vet: 4 gram
IJzer: 2 milligram

± 45 min. per kilogram

 

 

Recept

Magere runderlap

Smaakidee: donker bier, azijn, laurier, ui, tomaat. Wist u dat... sudderlapjes altijd zachtjes moeten smoren/stoven? Dan blijft het vlees heerlijk zacht. Toevoeging van citroen en tomatenpuree helpt daar ook bij. Laat het vlees daarna heel langzaam gaar worden.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 108 kcal.
Eiwit: 22.6 gram
Vet: 1.9 gram
IJzer: 1.6 milligram

smoren ± 100-120 min.

 

 

Recept

Ossenstaart

De lekkerste bouillon maak je door de stukken ossenstaart eerst door de bloem te halen en aan te braden met bouquet-garni. Laat de ossenstaart daarna gaar koken. Zo ontstaat een mooie, bruine bouillon. Smaakidee: rode port of Madeira.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 113 kcal.
Eiwit: 22.6 gram
Vet: 2.6 gram
IJzer: 2 milligram

koken ± 180 min.

 

 

Recept

Ossenhaas

Haas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt ook wel tournedos genoemd. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo. Smaakidee: peper, dragon, oregano.   Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 116 kcal.
Eiwit: 23.7 gram
Vet: 2.3 gram
IJzer: 2 milligram

bakken ± 3-5 min.

 

 

Recept

Ribeye

Het vlees is iets gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Smaakidee: knoflook, zwarte peper. Wist je dat... ribeye snel klaar is en net als biefstuk niet helemaal gaar (rosé) gegeten wordt?

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 171 kcal.
Eiwit: 20.8 gram
Vet: 9.7 gram
IJzer: 2.5 milligram

bakken ± 4-6 min

 

 

Recept

Rosbief

Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Snijd het vlees altijd in dunne plakken. Smaakidee: peper, mosterd, Provençaalse kruiden.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 122 kcal.
Eiwit: 22.9 gram
Vet: 3.4 gram
IJzer: 2.1 milligram

braden ± 25-30 min.

 

 

Recept

Runderriblap

Fijne riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund en het snelst te bereiden. Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.

 

Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 171 kcal.
Eiwit: 20.8 gram
Vet: 9.7 gram
IJzer: 2.5 milligram

stoven ± 150-180 min.

 

  Recept

Sukadelap

Sukadelap wordt gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.

  Voedingswaarde
Per 100 g onbereid: Energie: 171 kcal.
Eiwit: 20.8 gram
Vet: 9.7 gram
IJzer: 2.5 milligram
stoven ± 130-160 min.   Recept
 
 
Bron: www.vlees.nl
de vleeswaaie

 Uw Ambachtelijke Slager Lieuwe Nicolaï - Nanningaweg 6 - 8431 AA Oosterwolde - Telefoon: (0516) 512 175 - info@uwambachtelijkeslager.nl