Bestel online
Wilt u onze ambachtelijke producten online bestellen? Dat kan! Ga naar onze webshop en kies uit onze vele specialiteiten van topkwaliteit.
Laatste nieuws
Meester worstmaker
Slager Lieuwe Nicolai uit Oosterwolde is geslaagd voor de opleiding 'Meester Worstmaker'. Dit nieuws werd 16 januari 2012 door Rob Geus, bekend van het tv-programma ' De Smaakpolitie ', tijdens de jaar vergadering van het Worstmakersgilde bekendgemaakt.
Livar, het limburgs kloostervarken
Varkensvlees met smaak. Dat vlees komt van de livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt.
De dubbel doel koe uit Noord Nederland.
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!
Al 10 jaar Livar varkensvleesspecialist
Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat Livar Geselecteerd Specialist is. Wat betekend dat wij 100% Livar varkensvlees in het assortiment aanbieden. In 2021 hebben wij na een strenge certificering het predicaat 'Met Krul' mogen ontvangen. En daar zijn wij trots op!
Livar varkensvlees onderscheidt zich door zijn smaak en vleeskwaliteit. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar scharrelvarkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je!
De Blonde d'Aquitaine uit natura 2000
gebied de Drentse Aa
Het natuurgebied
Het natuurgebied beslaat een groot oppervlak waardoor de koeien met hun kalveren de ruimte hebben. De natuur brengt de koeien en kalveren een diveriteit aan grassen en kruiden; het Andersche Diep het begin van de rivier de Aa dat de Koelande doorkruist zorgt voor het water. De boomsingels en haar struiken zorgen voor beschtting bij hitte en biedt een koe bescherming als zij gaat kalven.
De zoogkoeien
De kudde bestaat uit zo'n 300 zoogkoeien met hun kalveren en hun dekstieren. De natuurlijke dekking zorgt voor sterke kalveren die opgroeien en leven in de kudde. De kalveren leren van hun moeder welke kruiden er gegeten kunnen worden. Het natuurgebied is erg kruidenrijk en de dieren stellen zelf hun rantsoen samen door dat te eten wat ze nodig zijn. Zo ontstaat een prachtig goed onderhouden natuurgebied en wordt er tegelijk een heerlijk en gezond stuk rundvlees geproduceert.
De natuur heeft erg baat bij een grote grazer, de runderen nemen belangrijke plaats in het ecosysteem in.Kevers, vlinders en vele andere insecten leven in harmonie met de dieren. De verscheidenheid van de vogelsoorten is een goede graadmeter voor het gezonde ecosysteem.
Door de trek van de koeien, via de gebaande paden, worden enkele delen meer betreden dan andere gebieden en ontstaat er als gevolg hiervan een plantenvariëteit. Ook wordt deze diversiteit aan flora en fauna versterkt door de hoogteverschillen van de grondwaterstanden.
Zonnedauw, de grote klauwier, de gele kwikstaart en de echte kievitsbloem, kom ze bewonderen tussen de koeien! Er loopt een wandelroute door het natuurgebied, de wandelroute heet Rolde-Anderschediep en is terug te vinden op Drenthe.nl
De stal
Alle koeien en kalveren komen aan het einde van het seizoen terug op de stal. Hierdoor krijgt het natuurgebied rust en de dieren voldoende eten en drinken. In de stal worden de dieren in groepen gehouden. deze groepen zijn gehuisvest in potstallen. Potstallen zijn hokken die ingestrooid worden met sto, hierdoor wordt de urine en mest op een natuurlijke wijze gescheiden en gebonden aan het stro, een weldaad voor de bodem en een must voor de bedrijfskringloop.
Het vlees
Het goede leven dat de dieren hebben gehad, vertaald zich terug in een heerlijk, lokaal stukje vlees.Door de goede leefomstandigheden in combinatie met een gevarieerd dieet van grassen en kruiden wordt het vlees heerlijk mals. In onze slagerij maken van dit rundvlees de heerlijkste producten, Van gehakt tot malse biefstuk en ook diverse soorten vleeswaren voor op de boterham.