Black Angus uit de hollandse vrije natuur

Het Black Angus rund is een primitief runderras. Ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagn, waarop ze s'winters interen. Daardoor is het vlees van deze dieren licht gemarmerd met fijne vetadertjes. Dat verdwijnt tijdens de bereiding. het is echter essentieel voor de goede smaak van het vlees. Omdat de dieren het hele jaar in natuurgebieden grazen hebben ze een hoog gehalte aan gezonde Omega-3 vetzuren.

Black Angus runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en vermogen te kunnen opgroeien op schrale natuur gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijd het best in natuurgebieden waar grote variaties aan kruiden- en grassoorten te vinden zijn.

Black Angus koeien staan ook bekend om het gemakkelijk afkalveren. Alle kalfjes worden in de vrije natuur geboren en mogen natuurlijk zo lang bij de moeder lopen als ze willen. Onze boer Henry Hoiting uit Appelscha houdt zijn runderen op biologische wijze, antibiotica en andere geneesmiddelen zijn niet toegestaan.

Van oorsprong is de Black Angus gefokt als vleesras. Maar doordat deze ook gebruikt worden om onze natuurgebieden te onderhouden. Kun je ook zeggen dat het een dubbeldoelrund is, natuur en vlees.

facebook.com/blackangus-oosterwolde

Dit unieke smaakvolle vlees is tot stand gekomen met stichting Natuurlijk Beheer.

Lees meer >>


Lamsvlees

Ons lamsvlees komt uit net noorden van Groningen, waar na genoeg ze het hele jaar verblijven op de dijken. Ze zijn van de ras de Texelaar, dit ras is wereld wijd bekend om zijn goede bevleesdheid. We laten de lammeren slachten bij slachthuis Kroon in Groningen stad hier door blijven de reis afstanden beperkt voor de lammeren.

Lees meer >>

Livar, het Limburgs Kloostervarken

Varkensvlees met smaak. Dat vlees komt van de Livar scharrelvarkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar scharrelvarkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je!

Eén van de unieke kenmerken die het Livarvlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livarvarken. Deze Limburgse varkens hebben het voorrecht om rond te mogen scharrelen in de frisse buitenlucht op een scharrelboerderij.

Het Livarvlees is doorregen met vet. vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies, waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. De Livar varkens doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Lees meer >>


Boerderijkip

De kip die wij verkopen is de boerderij kip. Een Hollandse scharrelkip met meer smaak en een beter leven.

De boerderij kip is een langzaam groeiend ras; de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Voor meer informatie zie www.boerderij-kip.nl


Polderhoen

Volgens boer Sjoerd Kok smaakt de polderhoen beter omdat het een langzaam groeiend ras is. Hoe ouder de kip, hoe steviger het vlees vind hij. Deze kip is een ouderwets Frans ras en is van oorsprong niet gefokt om snel te groeien.

Op zijn boerderij staan 20 kippenhokken met aangrenzend een weide. De kippen moete vrije uitloop hebben en ramen in de schuren voor daglicht. Ze krijgen puur graanvoer te eten waardoor het vlees iets roder van kleur wordt. 's Ochtends gaan ze naar buiten om te scharrelen en als het weer slechter wordt blijven ze graag binnen.

Kijk voor meer informatie op www.polderhoen.nl